Pages

18.6.14

KADEBOSTANY

POP COLLECTION


    Yunanistanlı bir grup olan The National Fanfare Of Kadebostany, şimdiki adıyla sadece ''Kadebostany'', popüler müziğe yeni bir görüş ve farklı bir bakış getiriyor. Grubun Kurucusu Kadebostan'ın sesine bakıldığında bir parça Amy Winehouse, bir parça Adele tonu görülüyor fakat bu onun özgün olmadığı anlamına gelmiyor.

Kliplerinde, konserlerinde ve albüm kapağında askeri bando kostümü kullanmaları ilgi çeken bir özellik. Albümde boş yok dense yeridir.

Yer yer balkan çıgan etkisi, yer yer rap vokaller ve çoğunlukla içinizi kıpır kıpır yapan doyulmaz melodiler. ''Jolan'' isimli şarkı başından sonuna armoni uyumu içinde ve nakaratı eşlik edemeden duramayacağınız türden.
Albümün ön plana çıkmasını sağlayan asıl şarkı ''Walking With a Ghost''. Şarkının piyano girişi bir an Türk Geleneksel Müziği hissi veriyor ve sonrasında giren vokal bir anda agresif bir rap show'a dönüşüyor. Üflemelilerin yarattığı coşku ise inanılmaz. Pop müzik sevmeyenlerin kesinlikle fikrini değiştirebilecek bir şarkı.


The Eagle, Invısıble Man, Castle In The Snow albümün diğer pırlanta şarkıları.

Hakettiği şöhreti henüz yakalamamış olan albüm, yakın zamanda adından söz ettirecek. Albüm diyorum çünkü grup her ne kadar kostüm bakımından konsept edinmişse de, albümün muhteşemliği  grubun sahne konseptini gölgede bırakıyor.

Albüm için söylenecek tek cümle var: Pop müzik için bir eser.




     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder