Pages

19.6.14

TATU FLY?


SOMEWHERE AROUND NOWHERE

     Müzik hayatına 1993 yılında basgitar çalarak başlayan Mehmet Fırıl; Nekropsi, Betty Ween, Suitcase, 110, Özlem Tekin gibi sağlam ve köklü bir özgeçmişten sonra yeni projesi Tatu Fly? ile karşımızda. Fırıl, basgitar, elektrogitar ve snth. ile güzel bir esere imza atıyor. Ozan Erkan (perdeli/perdesiz elektrogitar ve synth.) ve Burak Yavaş (davul) isimlerinin de mevcut olmasıyla birlikte bu albümün profesyonelliğine dair kuşkular silinmiş oluyor.




 Industrial/psychedelic müziği başarılı bir şekilde icra ettiğini gösteren bu sözsüz ve tamamı enstrümantal albümde etnik tınıların yanı sıra endişeli ve duygusal unsurlar da yer alıyor. 

Hissiyatınıza iğne batıran şarkıların sizi mutlu ve kıpır kıpır edeceğini aklınızdan çıkarın. Müzikal açıdan doruk noktasında denebilecek, sound açısından sizi dibe vuracak bir albüm bu.

Albümde yer yer Nekropsi etkisi görülmekte. Mehmet Fırıl Nekropsi gibi müthiş bir grupta da yer almış bir müzisyen olarak, çok daha iyi bir projeyle bizleri selamlıyor. Ne demişler, daha iyisini yapamayacaksan tadında bırak. Fakat Fırıl daha iyisini yapabileceğinden emin olduğunu bu albümle ispatlıyor bizlere. Tekrar tekrar dinlemeye ihtiyaç duyduğum albümde synthesizer tüm duygularımın etrafında dönen sounduyla teknik bir ders veriyor adeta.



Albüme olan bu övgüler az bile. Somewhere Around NowhereAnadolu Müzik etiketiyle 3 Haziran tarihinden itibaren raflarda yerini aldı. Ayrıca ttnetmüzik.com.tr adresinden de dinleyip satın alabilirsiniz. Albüm çok yeni olmasına rağmen tam not almış durumda. Özlem duyulan ve epeydir beklenen kalite... 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder